Sportlov

Publicerad 2013-02-09 18:41:00 i Allmänt,

Såg nyss att jag hade fått tre kommentarer, mina tre första (om man bortser från Felicias "Ok" under min kärleksförklaring till henne) och alla tre var från min kära mamma. Hahaha, love you mami. 
 
Idag har vart en mysig dag, har umgåtts med pappa och vi åkte iväg för att köpa byxor till mig. Kom hem med en tröja, tre trosor och helvetes mycket balsam och inga byxor. Anledningen till att jag köpte arton liter balsam är för att jag ska börja med balsammetoden, kanske lägger ut en "före-bild" på mitt hår här i blögga och sedan en "efter-bild" om några veckor när resultatet bör visa sig. Hoppas att mina tre trogna läsare tycker att det vore kul.
 
Har sportlov nu förresten. Sport. Lov. Som om att jag skulle sporta. HAHA. Ok, ska faktiskt på Box på måndag med Felicia. Ska boxa henne så att hon aldrig mer vill få med mig på träning. 
 
Annars då? Ja det är lördag och jag ska bara äääta hela kvällen.
 
Här kommer ett litet collage med bilder tagna från min tumblr (som ni verkligen borde besöka/följa), HÄR har ni en länk till den. Jag rebloggar bilder på mat/natur/djur/feminism/Feelgood citat/Harry Potter och annat som jag tycker är vackört.
 
 

HanaPee och UG

Publicerad 2013-02-07 22:05:30 i Allmänt,

Jag vet inte om ni såg Uppdrag granskning igår men om ni inte gjorde det så tycker jag ni ska göra det snarast, HÄR kan ni se onsdagens avsnitt.
 
Jag har svårt att finna ord om gårdagens program men min absoluta favoritbloggare HanaPee gjorde ett helt fantastiskt inlägg om det och jag säger bara LÄS, se programmet först och läs sedan hennes inlägg HÄR. Så jag låter hennes inlägg beskriva mina känslor och tankar om programmet. (klicka även in på hennes kategori - genus och läääs ännu mer, she is amazing)
 
Förövrigt så verkar det sjukt kul att jobba just med Uppdrag granskning, att få ställa människor mot väggen. Älskar sådant. De där tillfällena då man vet exakt vad man ska säga och man vet att man har rätt och den andra personen också förstår det, att man har rätt alltså. Man bah *ÄGD MOTHERFUCKER*. End of discussion. 

Shine bright like a vagina

Publicerad 2013-02-06 12:51:00 i Allmänt,

Alltså HEJ vad jag kände att jag bara rivstartade med ett skitfett inlägg så för att väga upp det djupa lite så får ni här en fantastisk bild på mig och min heliga vagina

Islam och kvinnors rättigheter i Sverige

Publicerad 2013-02-05 22:32:00 i Allmänt,

Såg precis det HÄR avsnittet av uppdrag granskning. Det handlar om Islam i Sverige och om kvinnors rättigheter inom religionen och kvinnors rättigheter i Sverige vilket är sjukt intressant eftersom de krockar väldigt med varandra. För de muslimer som är fundamentalister, alltså tror på allt och exakt allt som står i koranen och följer den till punkt och pricka, det som dom predikar stämmer inte överens om vad som står i Sveriges lagar. 

Exempel på vad som enligt dessa fundamentalister säger är rätt enligt Islam men inte lagligt i Sverige:

• Polygami, alltså månggifte - man får alltså enligt fundamentalisterna ha fyra fruar om man är muslimsk man men enligt svensk lag så är det förbjudet.

• Våldtäkt inom äktenskapet - mannen har alltså rätt till att ha sex med kvinnan när han vill, utan hennes tillåtelse.

• Misshandel inom äktenskapet - mannen har rätten att aga sin fru. (dock inom vissa "ramar" enligt fundametalisterna i programmet)

Jag är inte speciellt förvånad, dessa "tillåtelser" eller vad man ska kalla det inom Islam är inget nytt för mig och jag har hört om detta förut. Det jag däremot reagerade lite extra på var när de pratade om att FI (Feministisk Initiativ) inte har tagit upp denna frågan och svaret var ganska osäkert men hon som blev tillfrågad sade något i stil med att "Det är svårt att ta upp en kamp som inte direkt är vår, det vore i sådana fall bra om vi fick stöd av muslimska kvinnor som har kunskapen inifrån". Jag kanske missuppfattade det där med att "kampen inte är vår" men om den nu inte är vår, vems är det då? De muslimska kvinnorna i Sverige är ju svenska medborgare precis som de kvinnor som är födda här. Sedan att det vore bra med stöd från muslimska kvinnor som har upplevt orättvisorna håller jag med om. Tänk vad bra det skulle vara om de muslimska kvinnor som har blivit utsatta för något utav dessa tre "tillåtelser" inom Islam skulle kunna känna att de kan stå upp för sin religion men samtidigt ställa sig emot dessa uråldriga fruktansvärda "tillåtelser" (som, ännu en gång, inte ens är lagliga här).

Måste även tipsa om nästa program i Uppdrag granskning som går imorgon kl. 20.00 på Svt1 eller på svtplay. Det handlar om näthatet mot kvinnor i Sverige, verkar sjukt spännande så missa inte det för fasen!

Här är en liten snutt om vad det kommer att handla om:

Om

Min profilbild

Moa

Sjuttonårig gudinna från en liten grå stad, lever i skogen och äter bark till frukost. Gillar inte långa promenader. Feminist. Nyfiken. ASBALL. *Shine bright like taco*

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela